Nu är det dags att nominera eldsjälar igen. Ideella lotteribolaget Folkspels Årets Eldsjäl öppnar upp för ännu ett år.

– Eldsjälarna är navet i vår verksamhet och förtjänar både uppskattning och hyllningar, säger Carina Petersson, ordförande i Strokeförbundet.

Varje vår arrangeras Årets Eldsjäls galakväll av Folkspel. På den prisas och hyllas en rad ideella eldsjälar i vårt land. Kommande gala ska hållas på Cirkus i Stockholm den 15 maj.

Men redan nu är det dags att börja nominera eldsjälar i kategorierna ledare, inkludering och hälsa.

Organisationerna förtjänar att lyftas fram för allt det goda som görs, ofta i det tysta och bortom de stora rubrikerna. Skänk en tanke till alla de människor som dagligen engagerar sig för att göra Sverige bättre för alla, säger Carina Olofsson.

Våra organisationer är unika med sina ideella föreningar och organisationer och med hundratusentals ideella ledare. Det skulle kosta samhället runt 20 miljarder kronor per år att anställa alla de som vecka efter vecka arbetar ideellt.

– Lyft fram någon person som har betytt extra mycket för dig, din förening eller organisation. Skriv en bra motivering – så kanske det blir just den personen som blir finalist, säger Carina Olofsson, projektansvarig för Årets Eldsjäl på Folkspel.

Strokeförbundet är en av organisationerna som de senaste åren har varit med som avsändare av Årets Eldsjäls galakväll och har haft finalister tidigare.

Eldsjälarna är navet i vår verksamhet och förtjänar både uppskattning och hyllningar. Nominera därför den eldsjäl som gör skillnad i din Strokeförening, säger Carina Petersson, ordförande i Strokeförbundet.

Nomineringen för Årets Eldsjäl är öppen till och med 31 oktober.

Läs mer och nominera Årets Eldsjäl på folkspel.se >>