Strokeöverlevaren Torvald Engvall har tio års erfarenhet av att leva med stroke och 11 000 träningstimmar i bagaget. Med boken Patientglasögon, proffs och lekmän är bäst vid träning efter stroke!! vill han hjälpa och inspirera andra.

I boken utgår Torvald från sina egna erfarenheter och ger många handfasta råd. Hans språk är tydligt med olika praktiska exempel som gör att man kommer nära verkligheten.

– Utgångspunkten är att boken ska hjälpa andra och att den ska bidra till förbättrad rehabilitering. Jag har skaffat mig erfarenheter under åren som jag vill dela med mig av. Boken innehåller konkreta tips för den som är drabbad av stroke och dess närstående, säger Torvald.

Boken är relevant även för frivilliga och yrkespersonal och inte minst de som utbildar sig för att arbeta med dessa patienter. Med patienten i centrum beskriver han hur en organisation av rehabiliteringen skulle kunna fungera på lång sikt.

– Att patienten och dennes anhöriga ska få ett bättre liv är det som är allra viktigast, understryker Torvald.

– Torvald har verklig talang att inse vad som är viktigt vid rehabilitering. Typiskt för honom är också att han har en uttalad vilja att hjälpa och inspirera andra, säger Eva Lilliecreutz, specialist inom neurologisk fysioterapi, Universitetssjukhuset i Linköping.

Bokens namn: Patientglasögon, proffs och lekmän är bäst vid träning efter stroke!!
Författare: Torvald Engvall
Tryckning: Föreningshuset Fontänen i Linköping
Pris: 135 kr + porto
Beställning: www.fontanen.se eller telefon 013-101 719

Torvald och fysioterapeuten Conny Bergqvist har spenderat många timmar tillsammans. Foto: Leif Jonsson