Strokedagen 12 maj 2020 – Ett digitalt samtal mellan Daniela Bjarne och Anneli Torsfeldt Heikenborn

 I år skedde inget fysiskt event på Strokedagen, istället hoppades vi på att få träffa er här i den digitala miljön. Vi publicerade ett digitalt samtal mellan Daniela Bjarne och Anneli Torsfeldt Heikenborn om stroke, corona och hur man tar sig vidare och hade en live-chatt med de som ville diskutera samtalet och ställa frågor. Den som inte hade möjlighet att se samtalet under strokedagen kan förstås se det när de vill här till höger eller på vår youtubekanal.

Strokedagen arrangeras årligen den andra tisdagen i maj. Då går våra föreningar vanligtvis ut på gator och torg för att sprida kunskap om stroke. Men i år är det annorlunda, det blev tyvärr inga fysiska aktiviteter runt om i landet på grund av Coronaviruset. Istället arrangerade förbundet ett digitalt samtal som du kan ta del av ovan.

STROKE-Riksförbundet har genomfört Strokedagen sedan 2003. Medlemmarna i Stroke Alliance For Europe (SAFE) anordnar aktiviteter den dagen. På Strokedagen sätter vi extra fokus på hur det är att leva med följderna efter en stroke, vi rekryterar nya medlemmar och sprider information.

Årets tema 2020 är Stroke har många ansikten.

De senaste åren har vi haft dessa teman.
Hjärntrötthet 2019
Prevention 2018
Akut-testet 2017
Stroke har många ansikten 2016
Anhöriga 2015

Stroke har många ansikten

Stroke är något som påverkar många. Förutom den som fått stroke påverkas människor runt omkring, familj och anhöriga.  Stroke har många ansikten vill vi förmedla med dessa bilder. Fotograf: Max Green Ekelin [...]

  • Daniela Bjarne och Anneli Torsfeldt Heikenborn i ett digitalt samtal

Ta del av digitalt samtal från Strokedagen

Strokedagen den 12 maj 2020 är nu förbi. Men under Strokedagen publicerade vi ett digitalt samtal om stroke, corona och om hur man tar sig vidare, mellan Daniela Bjarne, sakkunnig på STROKE-Riksförbundet och Anneli [...]